ប៊ីហ៊ុន ខ្លាន់រាវ បង្កង សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) យី ហ៊ឺ ហៃប៊ី ខ្ទឹមប្រៃ សៀង ម្ទេសក្រហម ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ក្រូចឆ្មារ ពងទា ស្លឹកគូឆាយ សណ្ដែកបណ្ដុះ ម្ទេសផ្លោកទុំ សណ្ដែកដី អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប ។
វិធីធ្វើ
១- ប៊ីហ៊ុន យកទៅបំពងខ្លាញ់ឲ្យឡើងពណ៌ក្រហមស្រួយ ។
២- សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ហាន់ជាចង្វាមូលតូចៗ ។
៣- បង្កងយកសំបកចេញ ហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ ។
៤- ម្ទាសក្រហមបុកលាយ នឹង ខ្ទឹមស សៀង ឲ្យល្អិត ។
៥- ខ្ទឹមប្រៃហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ ហៃប៊ីពុះជាពីរ យីហ៊ឺ ហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ ម្ទាសផ្លោកទុំ ហាន់ជាសរសៃ ឆ្មារៗដែរ ។
៦- សណ្ដែកដីលីងបកសំបកបុក (បុកកុំឲ្យល្អិតពេក) ។
៧- ពងទាវាយឲ្យបែកដាក់ខ្លាញ់ទៅក្នុងខ្ទះឲ្យសើមៗចាក់ពងទាវាចឲ្យស្ដើងត្រឡប់ចុះឡើងឲ្យឆ្អិនទើប ដួសយកមកហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ។
៨- ខ្ទឹមក្រហមហាន់ស្ដើងៗ បំពងខ្លាញ់ឲ្យឈ្ងុយ ។
៩- ស្លឹកគូឆាយ លាងទឹកឲ្យស្អាត កាត់ប្រវែងពីថ្នាំងដៃ សណ្ដែកបណ្ដុះបេះកន្ទុយចេញឲ្យស្អាត ។
១០- ដាក់ខ្ទះ ចាក់ខ្លាញ់រាវបន្តិច ដាំឲ្យក្ដៅ ដាក់ សាច់ជ្រូក សាច់បង្កង ឆាត្រឡប់ចុះឡើងឲ្យរីងទឹក ទើប ដាក់ម្ទេសបុក យីហ៊ឺ ហៃប៊ី ខ្ទឹមប្រៃ សណ្ដែកដី ចាក់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុប ឆាចូលគ្នាឲ្យសព្វ ភ្លក់មើលឲ្យល្មម ដួសដាក់ចានទុក ។
១១ – យកប៊ីហ៊ុនបំពង សាច់ឆានិងខ្ទឹមក្រហមបំពង មកច្របល់បញ្ចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួចដាក់កណ្ដាលចានពង ក្រពើរោយពងទាពីលើ យកម្ទេសផ្លោកដែលហាន់ទុកនោះរោយចំកណ្ដាល ហើយយកស្លឹកគូឆាយ រៀបព័ទ្ធជុំវិញ ទើប យកសណ្ដែកបណ្ដុះរៀបដាក់តាមគែមចានជុំវិញទៀត កាត់ម្ទេសដៃនាងទុំជាផ្កា ដោតតាមចំហៀងជាការស្រេច ។
No comments:
Post a Comment